JUGATÚ | Jugatú
15335
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15335,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Jugatú

UN NOU FESTIVAL

 

Després d’onze anys de presència de la fira jugarXjugar a la fira de l’Ascensió sabem del cert que als granollerins i granollerines els agrada jugar, perquè cada any s’hi ha destinat més espai al joc i cada any s’han omplert les carpes i els espais de joc.

 

A més a més,  el concurs de creació de jocs Ciutat de Granollers és un dels principals concursos de creació de jocs del món i, per descomptat, el més important de l’Estat.

 

Jugatú és un pas endavant. Jugar durant l’Ascensió està molt bé, però jugar més sovint encara és millor, ens fa més feliços.

OBJECTIUS I ACTIVITATS

 

El nou festival Jugatú gira al voltant de quatre eixos:

1. És un festival de ciutat, i al mig de la ciutat.

El dissabte 7 d’octubre tindrà lloc el Mercat de jocs al carrer Anselm Clavé ( des de la plaça de la Corona fins al Museu ), des de les 11 del matí fins a les 9 del vespre.

 

Hi haurà carpes per aprendre jocs. Tothom hi està convidat, amb la col·laboració d’editorials de jocs, de clubs de joc i d’associacions relacionades amb el joc.

PROGRAMA

2. És un festival de participació, Jugatú és per a tothom.

Les dues biblioteques de Granollers han programat activitats i sessions de joc per a grans i petits.

 

L’autor de jocs granollerí Toni Serradesanferm presentarà i farà jugar el seu nou Joc de Granollers, un joc de cartes en què es descobreixen les places, racons i edificis singulars de la ciutat.

PROGRAMA

3. Es un festival per fer entrar el joc a les escoles.

El festival Jugatú impulsa accions de col·laboració amb les escoles de Granollers per tal que el joc formi part de la seva activitat i sigui una eina de la seva tasca docent. Les col·laboracions abasten des de la formació de mestres fins a sessions conjuntes de pares i alumnes per (re)descobrir el joc.

 

Les escoles podran gaudir de visites guiades (amb sessió de jocs inclosa) a l’exposició Cinc mil anys jugant, que se celebrarà al Centre Cultural del 2 al 14 d’octubre.

Jugatú a l'escola

4. És un festival al voltant de la creativitat.

El festival Jugatú es proposa afavorir el talent i la creativitat en el món del joc de taula, oferint espais i activitats als autors novells que vulguin mostrar els seus prototips al públic i als editors de jocs.

El Joc de Granollers